dinsdag 12 maart 2013

Social Media ... voor kids / Cesar CleijnVeel kinderen zitten tegenwoordig op internet, met de computer of de laptop, spelcomputer of mobieltje. Zeventig procent van de Nederlandse kinderen van 9 tot 12 jaar heeft een persoonlijke pagina op een netwerksite. Daarmee is Nederland koploper in Europa, zo bleek onlangs uit een onderzoek van de Europese Commissie. In de leeftijd van 13 tot 16 jaar is de score nog hoger: 87 procent.


De openheid van internet heeft onze kijk op privacy veranderd. Mensen gaan tegenwoordig anders om met privégegevens dan de naoorlogse generatie. Dit is goed, maar de vraag is of dit altijd wenselijk is. Vooral voor kinderen vormt het blootgeven van te veel persoonlijke gegevens op het internet een gevaar. Wat eenmaal op het internet staat, is vaak niet meer te verwijderen.


Het is belangrijk dat ouders en opvoeders de mogelijkheden, maar ook de gevaren van internet kennen, zodat ze jongeren kunnen informeren. Wat moet je houding zijn als het gaat om het vrijgeven van jouw privégegevens en die van je kinderen.


Dit boek is bedoeld voor kinderen (8 tot 14 jaar) én hun ouders. Je leert de beginselen van populaire sociale media zoals Hyves, Twitter en Facebook en je leert hoe jij als avatar het best door het leven kunt gaan.

Leeftijd 8 - 14 jaar