maandag 11 februari 2013

Brugklasproof dropkick en topvoetbal / Gonneke Huizing


Brugklasproof! Hoe zou het zijn op het PC Hooft College? Ik was niet echt zenuwachtig ofzo. Maar gisteravond las ik op msn dat sommige kinderen buikpijn hadden voor de eerste schooldag.

DropkicksMijn mannetje kwam aangestoven om mij de bal afhandig te maken. Ik deed alsof ik de bal ging trappen, maar op het allerlaatste moment kapte ik de bal achter mijn standbeen langs en schoot raak. Gelukt!

TopvoetbalDit was het dus. Het grote moment waarop ik al zolang hoopte. Ik zou misschien in een van de zes districtsteams van Nederland komen en nationaal kampioen worden. Hoe waanzinnig kicken was dá¡t?

Nigel is helemaal brugklasproof, hij maakt zich er niet druk om. Hij is vooral bezig met zijn voetbalcarrire, die dit jaar super gaat. Maar of de sfeer binnen de club zo leuk is? Er is steeds gedoe met Diego, een arrogant voetballertje uit Argentinie. Thuis staat de boel ook flink op zijn kop. En wat is er aan de hand met Fleur, zijn vriendinnetje uit groep 8?

Lees ook over Nigel en Fleur:Cito-stress, turntoestellen en afscheidsfeestBrugpiepers, turntoppers en beugelbekkiesSupercito, voetbalschoenen en sms-alarm


Leeftijd 10 - 12 jaar