zondag 13 mei 2012

It's a wonderful life / Jesse Goossens (engels)


Anna is 17 jaar en gaat deze vakantie een paar weken bij een oom in Amerika logeren. Aan de ene kant baalt ze, want in het kleine stadje Muffindale is niet veel te beleven. Haar vrienden gaan naar Salou, lekker feesten en bier drinken. Maar goed, Anna is blij dat ze niet met haar ouders naar een naaktcamping hoeft.

Anna ziet het de eerste dagen niet zo zitten in deze saaie omgeving. Maar ze leert steeds meer mensen kennen. Ze heeft daar zelfs een huis voor zichzelf en leert autorijden.

Ze sluit vriendschap met heel verschillende mensen, van de jonge begrafenisondernemer Daniel tot en met de oude joodse vrouw Tilly en haar echtgenoot.
Anna krijgt een vakantiebaantje bij Vintage Closet en de mensen hebben allemaal een verhaal te vertellen. Hierdoor leert Anna veel over het leven en over zichzelf. Ze denkt ook na over haar ouders en wat ze heeft ontdekt. Anna had verwacht dat ze het deze vakantie kon verzwijgen, maar toch barst de bom.
Maar Anna heeft ondanks alles ontdekt dat er veel mensen zijn die van haar houden. En je hoeft je vrienden niet achterna te lopen om bijzonder te zijn.

Anna is dol op films en in het boek staan diverse citaten uit films. Dat vond ik niet altijd zo prettig lezen. Maar verder is It´s a wonderfull life een vlot geschreven boek. Allerlei onderwerpen komen aan de orde. En inderdaad het is eens wat anders dan Salou.

Leeftijd: 12+